Kraton Rosbeijer ligt op een afstand van 4 minuten per fiets of per auto van het Afas Theater. Wij hebben een speciaal 14 de musical Theater 3 gangen menu maar u kunt ook gebruik maken van onze dinerkaart. Gratis parkeren aan de voor- en zijkant van het restaurant.
Geef graag bij het reserveren (online of telefonisch: (+31) 033-8871111door dat up op tijd bij 14 de Musical aanwezig wilt zijn. Dan zorgen wij ervoor dat u tijdig naar het Afas Theater kunt vertrekken.

14 de musical: een brutale ode aan Johan Cruijff

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek, video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar das logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

De wereldpremière is op zaterdag 25 september in het gloednieuwe AFAS Theater Leusden bij Amersfoort. Script en regie zijn in handen van Tom de Ket (o.a. van de Verleiders en Het Pauperparadijs). 14 de musical wordt gemaakt in samenwerking met AFAS Software en Cruyff Management.